Horror a borsodi szaporítótelepen

Megosztás

Felkavaró képeket és videót publikált a DSZÁ Alapítvány az egyik borsodi település állatszaporító helyszínéről: a közösségi oldalon közzétett fényképeken és mozgóképeken az látszik, hogy különösen rossz körülmények között folyt a kutyák tenyésztése, a legnagyobb megdöbbenést azonban mégis az váltotta ki az aktivistákból, amit az egyik hűtőszekrény kinyitása után láttak.

Alig pár órával azután, hogy kidobott házikedvencek mentéséről tudósítottunk, a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért munkatársai csütörtökön délután bukkantak arra a kutyák szaporítására kialakított családi házra, amely információink szerint a BAZ megyei Pere településen áll. A fotókon alátható, hogy a Miskolctól északra, 40 kilométerre fekvő településen rendőri segítséggel jutottak be az épületbe a diósgyőri állatbarátok, de hogy nem voltak felkészülve arra, amit találtak, az az ott készült videókon és a fényképeken is jól látszik.

Kép szöveg nélkül

Az állati ürülékkel és vizelettel szennyezett romos helyszínen több nyomorúságos körülmények között tartott. látszólag egészséges állatot találtak, de akadtak beteg négylábúak is. Mindez sajnos nem példátlan a hazai viszonyok között, de az már igen, hogy néhány elhullott, vagy direkt elpusztított állatot, köztük egy zacskónyi kölyköt egy mélyhűtőben találtak meg.

A szaporító állítólag egy holland állampolgárságú hölgy, akinek az ingatlanjából gyakorta hallatszott veszekedés, illetve a környéket elárasztó bűz is sok problémát okozott a 300 lelkes faluban – a felvételen az ő hangja is hallható.

A hűtőban a napi élalmiszerek mellett találták meg az elpusztult állatok lefagyaztott tetemeit

A posztolók szerint: “Amikor az ónodi vásárból vagy parkolóban összefutva a csomagtartóból vesztek kutyákat, akkor valójában ezt támogatjátok!!! És ilyen körülmények között éltek az eddigi kutyáitok – fertőben! TEHÁT NE VÁSÁROLJ (olcsó kutyàt) mert ameddig veszitek őket, addig van rá kereslek!!! Értsétek már meg!‼️ /Azért se, mert megsajnálod, inkább szólj állatvédőknek bizonyítékokkal, képekkel!/

Az állatvédők még azt is hozzátették, hogy “borzasztóan sokat számít a jegyzők, hatósági állatorvosok és rendőrök közreműködő és határozott munkája (hogy a padláson és pincében rejtegetett állatok is előkerüljenek, sok esetben). Végre nyíljon fel mindenki szeme és összefogással véget kell vetni a borzalmaknak és az állatok szenvedésének”.

Figyelem! Felkavaró képsorok!

Ide szavak se kellenek… | DSZÁ Állatmentés | DSZÁ Állatmentés · Original audio

172K views, 150 likes, 343 comments, 1.4K shares, Facebook Reels from DSZÁ Állatmentés: Ide szavak se kellenek…. DSZÁ Állatmentés · Original audio

Szerkesztőségünk korábban már terjedelmes cikket közölt a szaporítás és a tenyésztés közötti különbségekről, az iparág körül kialakult annomáliákról, illetve akkor is felhívtuk a figyelmet arra, milre érdemes figyelni kölyökkutya vásárlásakor. Arról, hogy mindezek ellen hogyan terve védekezni az állam, itt olvashatnak.

Úgy tűnik, a papírokkal nem volt probléma – de ez nem azt jelenti, hogy legálisan zajlott volna a tenyésztés

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek